تبلیغات
وبلاگ شماره یک حرفه وفن مدرسه راهنمایی شهید ماشا ا.. ابراهیمی - تفاله ی نیشکر(باگاس)

وبلاگ شماره یک حرفه وفن مدرسه راهنمایی شهید ماشا ا.. ابراهیمی

هدف ما ........... پیشرفت شماست ********** دشتی

پنجشنبه 10 آذر 1390

تفاله ی نیشکر(باگاس)

نویسنده: ahmad yarahmadi   

     

رشد روز افزون جمعیت جهان و نیاز به مواد غذایی  بخصوص مواد پروتئینی در تغدیه انسان و کمبود مواد مورد نیاز در روند تولید مواد غذایی توجه عموم را بسمت راهکارهایی که بتوان از امکانات موجود در جهت تأمین نیازهای غذایی جامعه حد اکثر استفاده را برد جلب کرده است.

در این میان استفاده از محصولات فرعی حاصل از صنایع مختلف جایگاه ویژه ای دارد. از جمله این محصولات فرعی تفاله از جمله این محصولات فرعی تفاله حاصل از نیشکر پس از استخراج شکر آن می باشد که باگاس نام دارد. باگاس مصارف زیادی از جمله استفاده در صنعت تولید تخته نیمه فشرده (MDC )*، نئوپان، کاغذ، الکل سازی، تولید اسید سیتریک و غیره دارد . علاوه بر این به دنبال مطرح شدن بحث پروتئینهای تک یاخته ای  (scp )** و قابلیت جایگزین شدن آن به عنوان یکی از ترکیباتی که میتوان از طریق تأثیر باکتری سلولوموناس***  بر روی آن پروئتین (38/3 درصد ) تولید کرد صورت گرفته است. به علاوه مشخص گردیده که خاصیت سلولولتیکی این باکتری قابلیت هضم باگاس را به ( 13/43 درصد ) می رساند.

در راستای استفاده از بقایای حاصل از تصفیه نیشکر به عنوان موارد ارزان قیمت در تغذیه دام شرکت تهیه و تولید خوراک دام کارون متعلق به بانک کشاورزی با استفاده از ترکیب باگاس و ملاس و اوره اقدام به تولید محصولی به نام خوراک دام کارون کرده است که کاربرد آن در تغذیۀ نشخوار کنندگان بخصوص گاو و گوسفند پرواری و و گاو شیری می باشد.

 Medium Densitive Fiber

 Single Cell Protein

Cellulomonas

 باگاس

باگاس یکی از تولیدات جانبی نیشکر است که حدوداً 30-20 درصد وزن آن را تشکیل می دهد. این محصول باقیماندۀ فیبری به جای مانده پس از عصاره گیری از شکر است که به صورت قطعات ریز تراشۀ چوب و به رنگ زرد کاهی می باشد . این ماده دارای فیبر بالا و نیتروژن و قابلیت هضم پایین است که میزان عناصر تشکیل دهنده آن با توجه گونه های مختلف نیشکر و بر حسب رشد سنی نیشکر، نحوه ی برداشت آن و بالاخره میزان بازیابی و راندمان عصاره گیری در آسیابها به مقدار کمی متفاوت است .

تولید متوسط  نیشکر در هر هکتار حدود یکصد تن می باشد و بر اساس تجربیات به دست آمده در خوزستان پس از استحصال شربت از نیشکر حدود 32 تن باگاس با رطوبت حدود 50 درصد از هر هکتار به دست می آید .

فیبر باگاس دارای ترکیبی غیر محلول  در آب بوده  و بیشتر از سلولز، پنتوان و لیگنین تشکیل شده است . مهمترین انواع فیبر موجود در باگاس به شرح زیر است :

1-     سلولهای استوانه ای سخت که دارای دیوارهای محکم خارجی و بافت آوندی می باشد.این سلولها ( فیبر حقیقی) نامیده می شوند.

2-     سلولهایی با شکل نامنظم و دیواره های نازک و لطیف که معمولاً در قسمتهای میانی ساقۀ نیشکر قرار دارند و به نام پیت معروفند.

فیبر حقیقی و پیت تقریباً دارای ترکیبات شیمیایی مشابهی می باشند ولی ساختمان آنها بسیار متفاوت است . در فیبر نوری حقیقی نسبت طول به قطر بسیار بالا بوده و به حدود 70 درصد می رسد و دارای قابلیت ارتجاع و کشش قابل توجهی در حالت خشک ویا مرطوب می باشد. این سلولها پیت نامنظم است و نسبت طول قطعات به قطر آنها حدود 5 می باشد . این سلولها جاذب الرطوبه بوده و به هم متصل نمی گردند. جذب بالای رطوبت توسط پیت سبب محدود شدن موارداستفادۀ آن گردیده و عمدتاً به عنوان حمل کننده ملاس در تولید خوراک دام به کار می رود .

جدول زیر آنالیز باگاس را بر اساس سه مرجع نشان می دهد.

واحد

NRC*

FNC**

آزمایشگاه ایران

ماده خشک

%

91

92

93

پروتئین خام

%

5/1

6/1

4/1

چربی

%

4/0

7/0

5/0

فیبرخام

%

49

44

37

%

61

-

-

%

-

-

-

%

44

44

44

هیدرات کربن

%

-

46

47

انرژی کل

Mcal/kg

-

-

انرژی قابل هضم

Mcal/kg

94/1

92/1

987/1

انرژی متابولیسمی

Mcal/kg

51/1

58/1

-

انرژی خالص نگهداری

Mcal/kg

75/0

94/0

-

انرزی خالص رشد

Mcal/kg

22/0

15/0

-

انرژی خالص تولید شیر

Mcal/kg

96/0

96/0

-

کلسیم

%

9/0

-

95/0

فسفر

%

29/0

-

20/0

منیزیم

%

10/0

-

10/0

پتاسیم

%

50/0

-

-

سدیم

%

20/0

-

-

سولفور

%

10/0

-

-

* National Recearch Council (1989 )
 **Feeds And Nutrithon Complete ( 1980 )

ملاس

ملاس نیشکر که آن Black Strap نیز گفته می شود یکی از محصولات فرعی کارخانجات نیشکر می باشد. ملاس در اصل به منظور کاهش گرد و غبار و افزایش اشتها و یا به عنوان حامل ترکیباتی چون اوره به جیره اضافه می شود اما آز آنجایی  که جیرۀ دامها در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر که نیشکر در آنجا رشد می کند دچار کمبود مواد قندی و یا نشاسته ای است، ملاس به عنوان یک مکمل انرژی زای مناسب  در ترکیب غذا به کار می رود به طوری که در کوبا جیرۀ گاوهای پرواری بر پایۀ ملاس نیشکر است و 800-500 گرم از هر کیلو مادۀ خشک دریافتی را ( به همراه  مقداری علوفه و یک مکمل پروتئینی ) ملاس تشکیل می دهد. البته  باید دقت کرد که با وجود اینکه چنین جیره ای  موجب یک کیلو گرم  افزایش وزن در روز می شود ، به علت بر هم زدن نسبت اسیدهای چرب شکمبه ( بخصوص اگر علوفۀ جیره کم کیفیت باشد ) و تولید بوتیرات بیشتر و پروپیونات کمتر و در نتیجه تولید کمتر گلوکز موجب بروز علائم مسمومیت ملاس می شود . این علایم شامل عدم تطابق و کوری ناشی از آسیب بافت مغز و مشابه علایم نکروز کورتکس مغز می باشد .

علاوه بر این ملاس نیشکر از نظر پروتئین فقیر است ( 3 درصد ) و استفادۀ زیاد از آن موجب کمبود پروتئین می شود.

ملاس از نظر ویتامین ، ریبو فلاوین ، ویتامین A و و یتامین D فقیر است اما غنی از نیاسین و اسید پانتوتنیک می باشد .

ملاس نیشکر دارای فسفر پایین ( 11/0 درصد ) و پتاسیم بالا ( 8/3 درصد ) است و ممکن است میزان خاکستر آن بر پایۀ مادۀ خشک به 13 درصد برسد . ارزش غذایی اصلی ملاس مواد قندی موجود در آن می باشد ( 74 درصد ). گفته می شود ملاس با 72 درصد مادۀ خشک ، 65 درصد دانه ذرت ارزش غذایی دارد.    

نظرات() 
What causes burning pain in Achilles tendon?
شنبه 25 شهریور 1396 06:16 ق.ظ
This is really interesting, You're an excessively skilled blogger.

I have joined your rss feed and look forward to searching for more of your wonderful post.
Additionally, I have shared your website in my social
networks
How can you get taller in a week?
یکشنبه 12 شهریور 1396 05:53 ق.ظ
Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks,
However I am encountering problems with your RSS.
I don't understand the reason why I cannot join it. Is there
anybody having the same RSS problems? Anyone that knows the solution can you
kindly respond? Thanks!!
Alfred
دوشنبه 16 مرداد 1396 09:03 ب.ظ
Does your site have a contact page? I'm having trouble locating it but,
I'd like to send you an email. I've got some ideas for your
blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and
I look forward to seeing it grow over time.
chaturbatetokenshack.online
دوشنبه 16 مرداد 1396 05:14 ب.ظ
I am really thankful to the holder of this web page who has
shared this enormous paragraph at at this time.
Wilfredo
سه شنبه 10 مرداد 1396 09:08 ب.ظ
Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
I will make sure to bookmark it and return to read more of
your useful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.
std screening
یکشنبه 4 تیر 1396 10:01 ب.ظ
ریشه از خود نوشتن در حالی که ظاهر شدن
دلنشین اصل آیا نه کار بسیار خوب با من پس از برخی از
زمان. جایی درون پاراگراف شما
در واقع قادر به من مؤمن متاسفانه تنها برای بسیار در حالی که کوتاه.
من با این حال کردم مشکل خود را با فراز در مفروضات و شما خواهد
را سادگی به کمک پر کسانی که شکاف.

در صورتی که شما که می توانید انجام من را قطعا بود مجذوب.
Tera
سه شنبه 26 اردیبهشت 1396 12:21 ق.ظ
Why viewers still make use of to read news papers when in this
technological globe everything is accessible on web?
Adelaida
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 09:19 ق.ظ
It's appropriate time to make some plans for the future and
it's time to be happy. I've read this post and if I could I wish to suggest
you some interesting things or suggestions. Maybe you could
write next articles referring to this article.
I want to read even more things about it!
BHW
جمعه 1 اردیبهشت 1396 01:28 ب.ظ
Usually I do not learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do it!

Your writing taste has been amazed me. Thank you, very nice article.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

طبقه بندی

نظرسنجی

    شما در کدام کلاس سوم هستید؟





با سلام.به وبلاگ مدرسه ی شهید ابراهیمی خوش آمدید.با مدیریت آقای دشتی معلم خوب این مدرسه

Oneline users :

JavaScript Codes
width='100'
Time spent here:





Powered by WebGozar

با سلام.به وبلاگ مدرسه ی شهید ابراهیمی خوش آمدید.با مدیریت آقای دشتی معلم خوب این مدرسه

.spanstyle { position:absolute; visibility:visible; top:-50px; font-size:15pt; font-family:Verdana; font-weight:bold; color:#cc0000; } BODY { width:100%;overflow-x:hidden;overflow-y:scroll; } -->

جاوا اسكریپت

IS

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :